Agile werken 

Fenêtre realiseert projecten via de Agile aanpak. Hierbij wordt de applicatie op basis van iteraties ontworpen, ontwikkeld, getest en in productie genomen. Dit zorgt niet alleen voor een gecontroleerd proces maar ook voor software die perfect past bij de wensen en eisen van uw organisatie. 

Agile en scrum
Fenêtre team overleg

Scrummen 

Wanneer dit aansluit bij het project en de klant werken wij naast de Agile methode ook met de Scrum projectaanpak. Hierbij gaan we uit van de gewenste features binnen een flexibele scope, en worden verschillende user stories per sprint opgepakt en uitgewerkt. Iedere dag is er een daily en er zijn geregeld demo’s aan eindgebruikers.

Bij deze manier van werken levert de klant een Product Owner voor het project, deze persoon is gedelegeerd om beslissingen te nemen voor het project. Na afloop van iedere sprint wordt er een zogenaamde retrospective gehouden, een terugblik waarbij het ‘lessons learned’ principe wordt toegepast. 

Sneller leveren met Low Code 

Het ontwikkelen van een maatwerk applicatie met veel eisen en wensen kan veel tijd kosten. Om dit proces te versnellen heeft Fenêtre in-house een eigen low code platform ontwikkeld genaamd Silicon. Ons Silicon Low Code platform maakt het mogelijk applicaties te realiseren met een time-to-market die 2 tot 10 keer sneller is dan bij ouderwets maatwerk. En zonder dat u een lock-in heeft met Fenêtre. 
Lees hier meer over het Silicon Low Code platform

Prioriteiten stellen

Bij Agile en Scrum werken is het cruciaal om samen goed prioriteiten te stellen. Fenêtre gebruikt hiervoor de bekende MoSCoW-methode. Deze deelt de eisen voor het project in vier verschillende categorieën. De letters staan voor: 

  • Must haves: deze eisen moeten in het eindresultaat terugkomen, met deze eisen is het product bruikbaar. 
  • Should haves: deze eisen zijn zeer gewenst, maar zonder is het product wel bruikbaar. 
  • Could haves: deze eisen zullen alleen aan bod komen als er tijd genoeg is. 
  • Won't haves: deze eisen zullen in dit project niet aan bod komen maar kunnen in de toekomst, bij een vervolgproject, interessant zijn. 
Moscow methode

DevOps 

Het team van Fenêtre werkt volgens de DevOps methode: de softwareontwikkelaars zijn bij deze methode ook verantwoordelijk voor het beheer en automatische uitrol van de nieuwe versie op de diverse omgevingen. Zo hebben ze een gemeenschappelijk doel: het welslagen van het héle project, niet van een enkel onderdeel. Zo waarborgen we goed functionerende software bij iedere klant.  

OTAP-straat

Een OTAP-straat is een belangrijke inrichting voor complexe business software of grote websites met veel bezoekers. OTAP staat voor Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie. Door OTAP te combineren met automatisch uitrollen van software via DevOps is het mogelijk snel stukken functionaliteit uit te rollen en te testen zonder de productie omgeving te verstoren.

Pas als een nieuwe versie op de acceptatie omgeving helemaal is goedgekeurd, gaat deze naar productie. Gaat er toch iets mis? Dan kunnen we de software razendsnel terugzetten naar de vorige versie.

Uw softwareproject laten slagen?

Neem nu vrijblijvend contact op voor meer informatie en ontdek wat er mogelijk is. 

Roger Hendriks